Dick van der Plas

columns, artikelen, foto's

Maand: februari 2014

Selfie

Selfie-stickAan alle geneugten des levens hangt een gruwelijk prijskaartje. Ga maar na: obesitas (lekker veel eten), longkanker (roken), geslachtsziekten (veelwijverij), gameverslaving (computeren), eksterogen (naaldhakken) en domheid (hardlopen). Die laatste heb ik van Emile Ratelband, dus het wetenschappelijke gehalte kan niet worden betwist. En nu draagt het maken van selfies ook nog bij aan de verspreiding van hoofdluis.

Meer lezen

Onthaasten

santos-fietsenWie niet voor het goede doel rijdt, fietst om te onthaasten. Maar dat lijkt me in mijn geval overbodig. Ik ben van nature heel relaxed, al trekt mijn chronisch hoge bloeddruk zich niks van die wetenschap aan. Alleen nu, bij het bedrijf dat onze vakantiefietsen op de computer in elkaar knutselt, kijk ik iets te vaak op mijn horloge. Mijn rentenierende vriend is met de medewerker van de rijwielfabriek al een klein uur bezig om zijn ideale vervoermiddel samen te stellen. Pas daarna ben ik aan de beurt.

Meer lezen

Fijne verjaardag!

BELASTINGDIENST-BLAUWE-ENVELOPEVroeger, ja vroeger. Toen was het nog leuk om op een verjaardag naast een belastingambtenaar te zitten. Lekker de hele avond mopperen op veel te hoge aanslagen, ten onrechte geweigerde aftrekposten en niet verkregen vrijstellingen. Zag je zo’n miezerig mannetje – want alleen in de overheidsreclame werken er mooie meiden bij de Belastingdienst – geleidelijk heel klein worden, achter zijn glaasje advocaat met slagroom.

Meer lezen

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén